Heb je het nieuws gehoord? Gisteren werd bekend welke tien gemeenten er zullen meedoen aan “de Wietproef”. Ik begrijp de bedoeling, en ik heb nagedacht over de wietproef.

Volgens mij kan het veel beter en minder omslachtig: Iedere volwassen Nederlander mag 5 wietplanten telen zolang er geen sprake is van overlast. Ik ken veel gevallen waar het simpelweg niet mogelijk is. Mijn voorstel: Geef bij jouw gemeente aan dat je graag 5 planten wilt telen, maar niet de mogelijk hebt, elke gemeente weet daarna hoeveel planten er geteeld moeten worden, en stelt een perceel met de juiste omvang ter beschikking van de proef, waarna iedereen die zich heeft aangemeld op de hoogte wordt gebracht. En gedurende zomer 2020 zullen de eerste “wietproeven nieuwe stijl” kunnen plaatsvinden.
Stel er zijn in je gemeente 100 deelnemers, dan mogen jullie op het perceel 500 planten telen, en ieder is verantwoordelijk voor zijn/haar 5 planten. Wietplanten in de volle grond kunnen gigantisch groot worden!

Dát zou ik een mooie wietproef vinden! En volgens mij kan deze wietproef een groot succes worden!… 🙂

Ben je met mij eens? Deel dit plan, wie weet… 🙂

Groetjes,  Shantah

2 REACTIES

  1. Wie zorgt dan ervoor dat wanneer joun 5 plantjes bijna klaar of klaar zijn dat joun oogst niet weg gepakt word door een ander. Als je met zijn 100 personen op een perseel zit?

    • Hi Rico, daar zullen de 100 koppige deelnemers en de gemeente over moeten waken, maar ik zie beslist mogelijkheden, denk aan lappen grond bij industrieterreinen, vaak goed beveiligd. Daarnaast is het een proef, Zal het lukken? Als het zou lukken zou het geweldig zijn! 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in