Henk Bres een strijder uit Den Haag, wie is dit toch?

Henk Bres met zijn blije smoelHenk Bres werd vooral bekend door zijn optreden als deelnemer aan het discussieprogramma Het Lagerhuis van de VARA. Eerder had Bres uiteenlopende bezigheden. Naar eigen zeggen is hij taxichauffeur geweest en eigenaar van een seksclub en een zonnestudio. Ook beschrijft hij zichzelf als een voormalig ADO Den Haag-hooligan.

Bres was deelnemer aan programma’s als Waku Waku (KRO), Kopspijkers (VARA), Big Brother VIPS (Veronica), Bobo’s in the Bush (Yorin; 2003) en BNN presenteert AVRO’s Sterrenslag in de Sneeuw (BNN, 2005). Ook was hij coach van Rens Vrolijk, een krachtsporter die tussen 1990 en 1995 deelnam aan de wedstrijd van het televisieprogramma Sterkste Man van Nederland (RTL 7).

Bres is werkzaam bij Den Haag FM 92.0, de lokale omroep van Den Haag. Hier werkt hij mee aan het programma De Start van de nacht. Op werkdagen was Bres te horen tussen 18 en 19 uur in het programma Klessebres samen met Sarah Ramos, maar dat is vanwege bezuinigingen bij Den Haag FM gestopt. Ook presenteert hij samen met Kim Holland het erotische praatprogramma Bres vs Holland. Verder schreef Bres een wekelijkse column voor de weekkrant De Posthoorn.

In 2007 speelde Bres “De Slager” in Spetter! en het Romanov Raadsel.

In juli 2011 kwam hij in het nieuws omdat hij in het kader van het burgerinitiatief genoeg handtekeningen had verzameld om in de Tweede Kamer een debat over een verbod op vereniging MARTIJN aan te kunnen vragen. Dit werd door schrijver Anton Dautzenberg (uit protest lid van MARTIJN) vergeleken met een heksenjacht.

In 2012 speelde Bres zijn allereerste echte filmrol, als barman in de Haagse horror GRIMAS van regisseur Arjen Rooseboom.


In 2018 zette het Haagse weekblad De Posthoorn hem als columnist aan de kant wegens racistische uitlatingen op Twitter. Desondanks stond Bres in datzelfde jaar als lijstduwer voor PVV Den Haag op de kieslijst en werd hij met voorkeurstemmen in de raad gekozen. Bres besloot geen zitting te nemen in de gemeenteraad en in plaats daarvan de functie van fractievertegenwoordiger op zich te nemen.