De vrouw die dinsdag is omgekomen bij een steekpartij in het centrum van Sydney, is de 24-jarige Michaela Dunn.

Dunn werd dood aangetroffen in een appartement nadat een 20-jarige man werd vastgehouden door het publiek en vervolgens werd gearresteerd omdat hij een andere vrouw op straat zou hebben gestoken. De voormalige student zou ten tijde van de aanval als sekswerker hebben gewerkt. Haar moeder herinnerd zich haar als een ‘mooie, liefhebbende vrouw’.

Dunn had “aan de universiteit gestudeerd en veel gereisd”, voegde ze eraan toe in een interview met het lokale netwerk 9News.

In een verklaring zei de politie dat mevrouw Dunn een “scheur in haar nek” had opgelopen en dinsdag ter plaatse om ongeveer 15:00 uur plaatselijke tijd (05:00 GMT) ter dood werd uitgesproken.

Onderzoekers van de politie suggereerden dat een man het appartement was binnengekomen voor “een afspraak” om 13:30 uur. De man, Mert Ney, werd kort na 14:00 uur gearresteerd nadat een 41-jarige vrouw op straat werd doodgestoken. Rechercheurs van moordzaken onderzoeken beide steekpartijen.

Een politieambtenaar vertelde de BBC dat meneer Ney op woensdag in het ziekenhuis zou overnachten onder toezicht van twee agenten en dat officiële aanklachten zouden worden ingesteld zodra hij in hechtenis was.

De politie zei dat de familie van Dunn de steun die ze kregen op prijs stelde, maar “om hun privacy vroeg in deze moeilijke tijd”.

Hulde stroomde binnen na haar dood.

“Ik kan niet beschrijven hoe verdrietig en hoe gebroken ik op dit moment ben. Ik hield van deze meid. Ze was ongelooflijk”, schreef vriend Joan Westenberg op Twitter.

Een gezamenlijke verklaring van toonaangevende sekswerkersverenigingen in Australië zei dat mevrouw Dunn een “geheel individu was dat gemist en rouwd zal worden” .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in